gfit-alexander-elebro

Alexander Elebro

CrossFit Games atlete

Vill du kontakta mig, köpa ett individuellt anpassat träningsprogram eller anlita mig som personlig tränare?

Namn (obligatorisk)

Epost (obligatorisk)

Telefonnummer

Tävlingsmeriter 2015

 • 1a   CrossFit Regionals Team, Maj
 • 33a CrossFit Open, April
 • 2a   CrossFit Open Team, April
 • 2a   Mk Open, April
 • 7a   The Athletes Games, Januari

Tävlingsmeriter 2014

 • 2a   Roslagen Open, Nov
 • 3a   Torso Twisted. Okt
 • 1a   Czech Beast, Aug
 • 5a   MK Open, April
 • 56e CrossFit Open, Mars
 • 1a   Holistic Open, Jan
 • 1a   Body Mag, jan

Alexanders CrossFit blogg: 

”Vad många inte vet är att jag verkligen brinner för att ha PT kunder och se utvecklingen i någon annans träning. Det är något jag verkligen skulle vilja göra mer av!” – Alexander Elebro

Vem är Alexander Elebro?

Alexander Elebro kommer från Umeå där han växt upp med mamma karin, hennes kille, sin syster och sin bror. Träning har alltid varit en stor del av Alexanders liv. Aldrig specialiserat sig på en sport men alltid tränatallsidigt. Elebro tränade mycket och varierat genom sin uppväxt utanför Umeå. Alexander tränade allt från 9 mil cykling varje lördag från 12 års ålder med styvpappa, träningssimmade, löpning riktigt långa distanser, körde klasser i gruppträning, till att sen börja med traditionell stryrketräning.

2013 började Alexander att träna en variant av hemmagjord CrossFit efter att ha sett klipp på CrossFit Games på internet, han gjorde tex sin första muscle-up genom instruktioner på youtube. Hans första tävling var CrossFit Holistic Open i Luleå i Februari 2014 som han då vann. Efter detta deltog han i CrossFit Open(Em-uttagning) i Mars och slutade 59a i Europa, slutade sen 5a i Sveriges största tävling MK Open i April och efter det har framgångsagan fortsatt. Numera tränar Alexander på CrossFit Solid och får sitt träningsprogram gjort av en av världens bästa träningsprograms skapare inom CrossFit Jami Tikkanen.

Jag snöade in mig på Crossfit för strax över ett år sen. Har alltid varit tävlingsinriktad men jag har aldrig egentligen hittat min grej. Men det var tidigt, typ när  jag började spendera fredag och lördag kvällarna på gymmet själv istället för att vara ute och festa så insåg jag ganska snabbt att det var något jag älskade.

Mina mål som atlet är satta. Jag kommer att fortsätta kämpa på dag efter dag, då jag sen starten hela hela tiden haft fantastiska partners som stöttat mig såpass att jag till 100% kan fokusera på träningen. Jag nästintill bor och lever med Sveriges bästa atleter då vi alla tränar 2 pass per dag på CrossFit Solid i Stockholm.

Jag har själv tränat med träningsprogram nonstop senaste två åren. Jag har använt allmänna CrossFit programmeringar tidigare och följt vissa atleters fram tills i juni förra året då jag började jobba med Marcus Herou som är i mångas ögon bästa tränaren inom tävlings crossfit i Sverige. Nu är jag dock privilegierad av att få jobba med världens absolut bästa programmerare Jami Tikkannen.

CrossFit Regionals Meridian Maj 2015

Färdigheter